Prethodnog vikenda na Adi Ciganliji počela je treća sezona Letnje košarkaške Lige. U ovom sportskom takmičenju učestvuje 8 ekipa. Ekipe će se tokom letnjih meseci boriti za titulu šampiona Letnje Lige. U Letnjoj Ligi učestvuju dobro poznate ekipe iz prošlih sezona 4K, HDL Design House, Graphic Beast, Edeja Software, a tu su i četiri nove ekipe Axios Ragazzi, Algotech, Birdseye Virtual Presence i Netconomy.

Utakmice se igraju na Adi Ciganliji, na novobeogradskoj strani kod kružnog toka. Takmičenje se održava petkom od 19h do 21h i subotom od 19h do 21h. Obezbeđeni su odlični uslovi za igrače,  svlačionice sa tuševima, tribine, reflektori. Letnja košarkaška Liga je pre svega rekreativno – zabavnog karaktera. U trećoj sezoni organizatori Lige su spremili mnogobrojna iznenađenja i novine za ekipe. U novoj sezoni takmičari će imati mogućnost da igraju uz novi semafor koji je napravljen u Srbiji specijalno za ovo takmičenje. Semafor daje takmičenju ozbiljnost, a takmičarima Letnja Liga je dobila novi veb-sajt. Po prvi put sve ekipe će moći da prate sve rezultate i raspored uživo na veb-sajtu. Pored ovoga na veb-sajtu se nalaze rosteri svih ekipa, najbolji igrači sezone, fotografije sa utakmica, najnovije vesti i aktuelnosti.  I ovo nije sve, pored veb-sajta i semafora u novu sezonu ulazimo optimistično sa željom da svima približimo Letnju Ligu, čak i onima koji nisu u mogućnosti da prate Ligu na samom terenu. Za njih smo obezbedili Live Stream. Sve utakmice idu uživo i prikazuju se na našem Youtube kanalu.

Ovo je projekat koji pruža mogućnost zaposlenima da pokažu svoj timski rad, ali ovog puta na košarkaškom terenu, i jednom od najlepših mesta u Beogradu, Adi Ciganliji.  Svakodnevno je prisutan rad od kuće, mnogo sati provodimo u stolici i ovo je idealna prilika da se svi bave sportom. Letnja košarkaška Liga spaja ljude, navodi ih da se bave sportom, pravi nova prijateljstva i potencira zdrav život. Iza čitavog projekta stoji ambiciozan, ozbiljan, mlad tim ljudi koji su vredno radili poslednjih meseci ne bi li se ovaj projekat realizovao. Organizacija je takođe obezbedila i nagradni fond za pobednika kao i individualne nagrade tokom trajanja sezone. Projekat su podržali prijatelji IT Lige: JP Ada Ciganlija, Restoran Prote.in,  Anahata, Dnevne novine Kurir, Helloworld.rs i Joberty.

Trenutno se sve utakmice igraju uz prisustvom publike. Sve informacije o takmičenju, zanimljivosti, fotografije i snimke utakmica nalaze se na zvaničnom veb-sajtu letnjaliga.rs, Instagram stranici letnjaliga.rs i Youtube kanalu.

Letnja Liga je projekat koji je nastao u sklopu organizacije IT Liga. Košarkaška IT Liga je prvi projekat u Srbiji koji na košarkaškom terenu okuplja IT zajednicu. Osnovan je pre četiri godine u Beogradu. Iza sebe broji 4 uspešne sezone, 40 zadovoljnih ekipa, preko 600 igrača, preko 450 odigranih utakmica. Održava se u predivnom ambijentu balona Corn Product. Drugi regionalni Final Four turnir IT košarkaške lige održan je u Aleksandrovcu, a na njemu su učestvovale ekipe iz Beograda i Banjaluke. U sportskoj dvorani “Nenad Baštinac” borile su se najbolje ekipe iz Beograda Graphic Beast i A1, koje su se sastale s finalistima banjalučke košarkaške IT lige – ekipama M:tel i Prointer. IT Liga zahteva još veći tim ljudi, jer projekat traje 7 meseci, od novembra do maja. Cela organizacija IT Lige, zajedno sa Letnjom Ligom, pokazuje svoju profesionalnost i odanost poslu, nedozvoljavajući greške u svom radu. Uskoro kreću pripreme za petu sezonu IT Lige, očekuju vas najbolji uslovi za igru. mnogo dobrih utakmica i sjajna zabava. Prijavite vašu ekipu na vreme jer je broj mesta ograničen.

Sportski pozdrav!